Reviews bij Eetkamer van Dam
Beoordelingsverdeling
Ingrid Kreijne
Google review · 5 maanden geledenMet vier personen heerlijk gegeten! Leuk restaurant met een fijne sfeer. Voorgerechten: Steak tartaar en hollandse garnalencocktail. Beiden vielen goed in de smaak, zelf de garnalen genomen. Een echte aanrader! Hoofdgerechten: Schnitzel en sliptongen. Schnitzel zoals een goede schnitzel behoort te zijn; top gepaneerd en groot. De sliptongen (3) waren ook heerlijk! Dessert: Warm appeltaartje met gele room. Absoluut de moeite waard om eens te proeven. Bediening en eigenaar zijn erg vriendelijk, attent en komen regelmatig even polshoogte nemen of alles naar wens is. En ja, dat was het zeker! Tot een volgende keer, er zijn nog veel gerechten die wij ook willen proberen! Dank voor de fijne avond! Petro en Jeanette Rensink en Bert en Ingrid Kreijne
Philippa en Arjaan Wadsworth Peree
Google review · 9 maanden geledenWoohoo wat een ontdekking dit. We liepen op een donderdagavond spontaan binnen en werden prettig verrast. De kaart bevat genoeg keuze om meermalen terug te willen keren. En de prijzen zijn schappelijk wat ook fijn is. Als ik me niet vergis betaal je voor 2 gangen €26,- en voor een paar ‘piek’ meer heb je 3 gangen voor je neus. Wij namen mosselen en brie vooraf. De mosselen waren zo lekker gekruid met tijm dat ik het ook wel als hoofdgerecht had gewild. (En als toetje). Als hoofd namen we mosselen (mijn man) en schnitzel. Dat laatst is altijd tricky, maar hij stelde allerminst teleur. De wijnkaart was al opgeruimd, maar we kregen gewoon steeds een passend glaasje geserveerd. Het enige dat daar mis mee was, was de temperatuur. Al te koude witte wijn vind ik niet fijn (en je proeft ook niet goed wat je drinkt). De akoestiek is verder niet top, waardoor het niet heel relaxed is om naast een grotere groep mensen te zitten. Maar dat waren de enige dissonanten. De bediening was vriendelijk en vlot en kundig en het eten goed. Wij komen zeer zeker terug
Cies Scholten
Google review · 1 jaar geledenDe deuren van Eetkamer van Dam zijn nu ongeveer een maand open en wat draait het al goed! Alle tafels waren gevuld en wanneer je lekker zit te eten weet je waarom! De sfeer is gezellig en het eten is top! Lekkere gerechten van Nederlandse oorsprong (of net buiten Nederland) zoals je het thuis wil eten maar dan van top kwaliteit! In de koelkast staan verschillende speciaalbieren die je zelf kan pakken, maar ook de wijnen die geschonken worden zijn heerlijk. Sla ook de toetjes niet over, die zijn om te smullen! Sinds kort ook open voor de lunch, dus we kunnen niet wachten dat ook te proberen! Eetkamer van Dam: Aanrader!
margreet botter
Google review · 1 jaar geledenDe hele sfeer en opzet van Eetkamer Van Dam ademt ‘moeders pot’ uit, maar dan wél met het gevoel van een Parijse bistro: lange banken, gezellig kleine tafeltjes, geblokte ‘theedoek’ als servet… De akoestiek laat nog wat te wensen over, het klinkt nog wat ‘hol’ maar dat komt vast na een tijdje draaien. Absoluut hoogtepunt zijn de voorgerechten. De heerlijk gekruide mergpijp en gevulde champignons laten je terugreizen in de tijd. Ook het broodje vooraf met kruidenboter is fijn en mooi opgediend. De wijn is goed en verrassend. Waarom dan toch een sterretje minder? Vanwege het hoofdgerecht. Misschien ben ik vroeger tijden iets te veel gaan romantiseren, maar we kregen toen toch wel wat meer dan alleen vlees/vis? De sliptongetjes (dagprijs €30,-) vullen de hongerige maag niet. De schnitzels zijn huge, dus dat gaat beter, maar ze zien er wat eenzaam uit, zo zonder omlijsting. Die komt alsnog in een petieterig bakje met 10 spruitjes en 4 aardappelschijfjes voor drie personen. ‘Je mag bijbestellen’, wordt bij het opdienen gezegd, alsof de gastvrouw zelf ook wel doorheeft dat dit wat karig is, maar eer die bestelling er zou zijn, is de hoofddis genuttigd. Enfin, dat kan dus nog beter. We rekenen voor drie personen (2 voorgerechten, 3 hoofdgerechten, 4 wijn, 2 fris en een broodje vooraf) €131,- af.
Tim Preger
Google review · 1 jaar geledenLeuk en nieuw restaurant in Amersfoort. Ze hebben typisch Nederlandsch eten. Zo hadden we heerlijke gevulde champignons en mergpijpjes vooraf. En natuurlijk een broodje met kruidenboter. Als hoofdgerechten staan er onder meer schnitzel en slibtong op de kaart. En laten wij die nou net hebben besteld. Was prima. Wel een ienemiene verbeterpuntje. We kregen met z’n drieën een klein bakje met wat spruitjes en vier aardappelschijfjes. Frietjes was ook lekker geweest. Maar dat zal de nieuwigheid zijn geweest…

Eetkamer van Dam
- Krommestraat 55, 3811 CB Amersfoort, Nederland
- 033 785 2422