Reviews bij Restaurant Le Hollandais
Beoordelingsverdeling
Ilse de Vries
Google review · 2 maanden geledenHeerlijk authentiek Frans restaurant! Je gaat hier inderdaad echt terug in de tijd, maar op een goede manier. Het eten is klassiek en erg smaakvol, het personeel is erg behulpzaam en wilt je graag een fijne avond bezorgen. Ze hebben ook goede wijnen!
Yuna Meijer
Google review · 5 maanden geledenGeweldig. Ben hier komen op m'n verjaardag, werd hartelijk ontvangen, mooie tafel met uitzicht op buiten Helemaal in de watten gelegd! Al het eten was super, heerlijk Frans, heerlijk decadent Goede wijnpairing, halve glazen, maar de eigenaar/maître had gelijk door dat ik eentje lekkerder vond dan de rest, dus of ie bij zou schenken, geweldig. Eigenaar/Maître ook heel vriendelijk, en oprecht, geen opdringerigheid, niet nep, gewoon echt een aardige man die geniet van wat hij doet Bij betalen nog benoemd dat er vuurwerk oid vergeten was, vanwege verjaardag, ik heb het helemaal niet gemist. Echt, super mega goed, ik kom heel graag nog eens!
George Kiebert
Google review · 5 maanden geledenHeerlijk zaak met prima staf en eten erg lekkere smaken. Klassiek Frans, mooie wijnen en bevlogen staff. Mooie avond verzekerd
D P
Google review · 6 maanden geledenGeweldig restaurant. Vriendelijke service, lekker eten, gezellige sfeer
ted bunnik
Google review · 6 maanden geledenDe hartelijke,ontwapenende en enthousiast ontvangst door chef-eigenaar Rebwar bracht ons gezelschap meteen in de juiste stand . Hij zou ons blijven verrassen en verbazen, met geurige kleurrijke gerechten op prachtig servies ,begeleid door fantastische wijnen,geplukt van een bijzonder uitgebreidde nieuwsgierig makende wijnkaart. We begonnen met heerlijke Champagne en oesters . De Champagne had duidelijk een Pinot Meunier karakter,met rijp ,iets takkerig fruit. We kregen voor het menu geserveerd werd een amuse van huisgerookte zalm. Daarna volgden een halve kreeft met Hollandse garnalen ( uiteraard , in Le Hollandais !) en doperwten vinaigrette,heel geraffineerd lauw/warm en in perfecte verhoudingen . Daarna werd de Bisque van kreeft geserveerd met Bouchot mosselen . Een krachtige soep , niet vet of romig gemaakt maar bijzonder geconcentreerd . Smaken verschillen, dus hierna gingen sommige gasten mee in het menu met de gebakken Foie Gras ( eendenlever) op zuurdesem brood met een saus waar ik wel soep van lustte. De overige gasten genoten van een mals en machtig stuk Wagyu rundvlees. Ook bij het hoofdgerecht splitsen de smaken en wegen zich . Tongschar en kotelet van hert verrijkten de tafel en disgenoten in een weelde van smaken en spetterende geuren. Een ieder kon hierna verschillende kazen proeven en voor de liefhebbers was er nog een dessert: crème brulée en chocolade mousse. Gedurende de maaltijd dronken we spectaculair lekkere witte Bourgogne en rode wijn uit dezelfde streek. Waarbij de weelde in keuze een prima opbouw in wijngaarden, Cru's en jaartallen bood. Tot ieders blije verbazing constateerden we om 01.00 uur, dat we de laatste gasten waren en we 6 uur lang fantastisch getafeld hadden. Wat een goede gastheer/ Chef met aanstekelijk enthousiasme voor zijn restaurant, bescheiden met zijn kennis van zaken en tevens een goede luisteraar voor zijn lovende publiek. We hebben bijzonder genoten. Dank je wel Rebwar en brigade .

Restaurant Le Hollandais
- Amsteldijk 41, 1074 HV Amsterdam, Nederland
- 020 679 1248