Reviews bij Restaurant Maris Piper

4.0 · 511 reviews
Review schrijven

Beoordelingsverdeling

1⭐
0 (0%)
2⭐
1 (20%)
3⭐
0 (0%)
4⭐
2 (40%)
5⭐
2 (40%)
Filter:

Bert Wolters

Google review · 1 maand geleden

Met vrienden en mijn partner werden wij bij aankomst gedirigeerd naar een tafeltje buiten zonder verdere uitleg waarom we niet plaats konden nemen op het groene fluweel van de inrichting binnen. Later bleek de temperatuur binnen aanmerkelijk meer oncomfortabel te zijn dan de 24 graden op het terras. In de keuken was het die avond zelfs 45 graden geworden. Bij aankomst kregen we van de internationale ober de vraag of we de avond wilden beginnen met bubbels, dat bleken niet zomaar bubbels, maar de champagne van 14 euro. De ober die uit alle macht in het Nederlands met ons probeerde te converseren en daardoor steeds zenuwachtiger oogde, serveerde de champagne dan wel weer uit in (te) grote wijnglazen, waardoor de investering in wijnhuis R. Gerbaux nog nietiger leek. Op tafel is alles in orde, van de zachte servetten met geborduurde logo's, tot het glaswerk en het (soms doffe) bestek. Bij het eerste eten, in ons geval gaan de smaakpapillen direct aan. Het broodje met amandelboter werd door alle tafelgenoten goed verwelkomd. In de eerste gang werd een varieteit aan gerechten besteld, de keuken wist ze gelijktijdig uitgeleverd te krijgen. De smaken waren allemaal dik in orde; de pasta met truffel, de gerookte paling en de st. Jacobs-schelpen... Ze waren heerlijk. De enige opmerking op dit niveau van koken (en prijzen) zou kunnen zijn dat de consistentie beter kan. Wanneer je 2 dezelfde gerechten in een gang aan 1 tafel serveert; zorg dan dat ze EXACT hetzelfde zijn. Als hoofdgerecht hadden wij de weken ervoor al een Beef Wellington gereserveerd; dit moet de keuken inderdaad vantevoren weten voor een juiste bereiding. Na een presentatie van het hele bouw-werk aan tafel met de mededeling dat hij nog 10 minuten moest rusten; waren de zintuigen direct geprikkeld. Je rook de rijke roomboterige korst van het deeg. Naast de beef wellington, om de smaakpapillen af en toe wat rust te gunnen hadden we aanvullend frites besteld, Franse salade en spinazie wat allemaal goede en lekkere combinaties bleken met de beef wellington. Het wijnadvies van de ober bestond steevast uit het adviseren van de duurste wijn, zonder eigenlijke onderbouwing, dus ook hier kan Maris Piper zeker nog winst behalen. De wijnkaart is niet al te uitgebreid en het adviseren van een juiste wijn op basis van input van de voorkeuren van bezoekers, zorgt voor een veel betere ervaring. De tafel bereikte consensus over de Oostenrijkse Pinot Noir, een mooie volle maar toegankelijke smaak die je eigenlijk alleen maar af laten vragen hoe die fles zo snel leeg kon raken (Ried Galgenberg 2021). De Beef Wellington dan... Een eigen alinea zou op z'n plaats zijn. Die is spectaculair goed; ondanks het vals spelen met een laagje vlees om de duxelles heen (het mengsel van champignons om de ossenhaas) was de smaak, consistentie en het aanvullende Madeira sausje een 10/10. Ook de minder goed te portioneren uiteindes van de beef wellington werd in vieren gesneden geserveerd, wat eigenlijk al aanvoelde als een dessert. Toen moest het dessert nog komen en hebben we eigenlijk alleen gedaan voor deze review, want eigenlijk heb je met zo'n beef wellington voldoende aan het hoofdgerecht. De Maris Piper eclair is inderdaad anders dan anders. Als je een gewone eclair verwacht dan word je ietwat teleurgesteld. Hij is niet zacht, maar knapperig en de mouse erin is vrij stevig. Als hij nog 10 minuutjes tijd had gekregen om op (kamer-) temperatuur te komen was hij hoogstwaarschijnlijk wat soepeler naar binnen gegaan en ook wat romiger geproefd. De Omelette Sibiriene proefde authentiek en de toppings met chocolade gave het een rijke smaak. De begeleidende koffie is van Nespresso, niet goed, niet slecht. Erg middelmatig en doet qua uitstraling en smaak dan net weer iets af aan de totale beleving. De tafelgenoten kwamen gezamenlijk tot een 8,5 die met (wijn) training van de bediening, oog voor detail van de keukenbrigade (consistentie) en producten op niveau (koffie) heel snel heel veel hoger kan worden.

SG

Google review · 1 maand geleden

Hele fijne service, heel goed gegeten! Alleen de prijs-kwaliteit verhouding is niet goed. Daarnaast is het jammer dat ze zelf al fooi erbij doen, zonder het te melden, nu hebben ze dubbele fooi gekregen..

Frederique Van Aspert

Google review · 7 maanden geleden

Gisteravond hebben wij heerlijk gegeten van het Chefs table menu. De sfeer en service waren uitstekend. Gezellige gastvrouw die af en toe een praatje kwam maken en alles uitlegde over de verschillende wijnen. Ook stond er een nieuwe jongen in de keuken die voor de eerste keer de chefs table deed. Als de gastvrouw dit niet had verteld hadden we het ook niet geweten. Vol enthousiasme serveerde hij de gerechten en gaf hier uitleg bij. Alles viel zeer in de smaak, alleen het gerecht met coquilles was voor ons wat aan de zoute kant. Wij komen in de toekomst graag terug!

Bleijtje

Google review · 8 maanden geleden

Hier geweest met een zakelijke groep. Het eten is goed en de wijnkaart is top. We hebben mooie avond gehad. Service was ook prima, maar daar betaal je ook automatisch 10% fooi voor. Dat vind ik ongepast zeker op een groepsrekening. Wat ik jammer vond is dat €50 boete moesten betalen voor iemand die ziek was terwijl we zeker niet zuinig zijn geweest met dingen bestellen. In grotere groepen vind ik dat altijd kan gebeuren dat iemand ziek is.

Sandra Deira

Google review · 1 jaar geleden

Op 24 mei 2024 hebben we ons jubileum voortreffelijk afgesloten bij restaurant Maris Piper. We werden gastvrij ontvangen en naar een tafel gebracht midden in de sfeervolle serre van het restaurant. We genoten van het internationale gezelschap van gasten en bediening en het geroezemoes van gezelligheid en ongedwongen genieten van heerlijk eten. We zijn zeer goed geholpen bij de keuze van zowel het voorgerecht als hoofdgerecht en de bijpassende wijnen. Hoewel een dessert vaker met feestelijke sterretjes wordt geserveerd, waren we blij verrast omdat het toch onverwachts was en altijd attent is. We hebben heerlijk gegeten en de carpaccio, lamb rump en krokante frites zijn zeker aan te raden. We gaan graag nog eens terug!

Restaurant Maris Piper

511 reviews
  • Frans Halsstraat 76 HS, 1072 BV Amsterdam, Nederland
  • 020 737 2479