Reviews bij Mosa
Beoordelingsverdeling
Bouke Vellinga
Google review · 2 maanden geledenDit is van de chef van De Witte Zwaan uit De Bilt, wat helaas afbrandde. Dat was jarenlang ons lievelingsrestaurant, beter dan Michelins waar we heel soms kwamen. Het is een ander concept geworden, meer een gewoon restaurant met menukaart ipv de experimenten van de chef met amuses en bijzondere creaties. Het eten was gewoon erg goed en lekker, daarom 5 sterren waard. In een heel tof ingerichte plek. En toch…als je weet waar deze chef, toen nog maar 25 jaar oud, toen al in staat was, kwam ik toch met hogere verwachtingen binnen. Nogmaals, heerlijk eten, goede creaties, maar deze chef kan het niveau nog verhogen, dat heeft hij al bewezen. Dat bezorgde ons een ‘ Hè wat zonde’ gevoel. Al zijn daar vast goede redenen voor (een jong gezin bijv, speculeer ik even), misschien in de toekomst wordt het weer een plek die ervoor zorgt dat we geregeld vanuit Utrecht naar De Bilt gaan fietsen om te eten, zoals we voor hen vaak deden.
D P
Google review · 7 maanden geledenMooie zaak. Heel goed eten. Bediening vooral door een jonge blonde dame tot next level verheven, complimenten, zij verdient bonus of opslag, Zeldzaam goed.
Linda van Abeelen
Google review · 1 jaar geledenWat een verrassing en aanwinst voor De Bilt. Zodra je binnenstapt zie je pas hoe groot en mooi het restaurant is. Goede sfeer en uitstraling. En niet onbelangrijk, het eten is goed en de bediening vriendelijk. Wij komen hier zeker terug!
Jacques Happe
Google review · 1 jaar geledenTimo Agterberg kookte bij de Witte Zwaan in De Bilt de sterren van de hemel. En eerlijk is eerlijk, ik was behoorlijk teleurgesteld toen ik las dat hij met dit toprestaurant was gestopt om 'normaal' te gaan koken in zijn nieuwe Restobar Mosa. Geen fine dining meer, maar tournedos, gebakken zalm en steak (en natuurlijk nog heel veel andere lekkere en verrassende gerechten). Nou, ik kon er niet méér naast zitten dan dit vooroordeel. Inderdaad, geen fine dining meer, maar wat een genot om deze keukenkanjer in zijn element te zien knallen achter de kachel! Want koken kan Timo nog steeds en fine food en dining gaan nog altijd hand-in-hand. Alleen wel op een plezieriger niveau, want niet om de sterren in zijn Witte Zwaan te koken, maar om de gasten heerlijke gerechten voor te schotelen in Mosa. We namen een verrassingsmenu van 45 euro: eerst een trio van koude voorgerechten. Steak tartaar van watermeloen met piccalilly ijs (WOW!!!!!), steak tartaar met aardappelkaantjes, eierdooier en zoetzure uitjes en tonijn tataki met ponzumayonaise, advocado en nori krokant. Mooie uitgebalanceerde gerechten, die gedrieën op een mooi bord werden gepresenteerd. Wat een genot en wat ongelooflijk lekker! Als hoofdgerecht kregen we perfect gegaarde kabeljauw met een knapperige kruidenkorst en een rijke beurre blanc met dashi en ziltige viseitjes (uiteraard een lepeltje gevraagd om deze lekkere saus op te lepelen). Daarbij kozen we extra een little gem salade (mini krop romaine sla) met pecannootjes, parmezaan en caeserdessing (vernoemd naar Cesare Cardini, die de caesar salade bedacht) en frieten van de zoete aardappel met truffelmayonaise parmazaan en lenteuitjes. Héérlijk!! Als nagerecht een proeverij van vier nagerechten: trifle van aardbei en rabarber (voor mij op verzoek zonder de rabarber), chocolade tart met passevrucht, blondie met framboos en lycheeijs. Een waardige afsluiting van de avond. Het restaurant is heel stijlvol ingericht en gedecoreerd. De centrale open keuken geeft je als gast inzicht in hoe mooi het vak van kok is als je met je keukenbrigade in alle rust heel ontspannen staat te 'shinen'. De bediening is iets minder ontspannen. Daar mag nog net wat meer aandacht naar betere controle en verdeling van taken gaan. Maar, als je net je vijfde week in bent gegaan, is dat misschien omdat het allemaal nog wat onwennig is. De gastvrijheid is in ieder geval goed aanwezig. Kortom, Restobar Mosa is een culinaire aanwinst, waar we zeker nog vaker zullen komen eten en genieten. Want genieten, dat hebben we volop gedaan. Bedankt, Timo voor je gastvrijheid en je dappere keuze om fine dining vaarwel te zeggen. Het was een waar genoegen kennis te maken met Restobar Mosa! Restobar Mosa Heesenweg 105 De Bilt www.restobarmosa.nl
Erik R
Google review · 1 jaar geledenMijn vrouw voor haar verjaardag een etentje bij restobar Mosa gegeven. Ze zijn pas twee weken open. En er waren nu al volop gasten. Het is een mooi ingericht restaurant, er is vriendelijk en bekwaam personeel en het eten is er geweldig. Echt sublieme smaken en combinaties. Ik kom hier zeker graag terug voor een mooie gelegenheid. De gerechten zien er allemaal heel netjes verzorgd uit en smaken verrukkelijk. Knap werk van de koks!

Mosa
- Hessenweg 105, 3731 JE De Bilt, Nederland
- 030 221 0125