Reviews bij Novaela Delft

5.0 · 64 reviews
Review schrijven

Beoordelingsverdeling

1⭐
0 (0%)
2⭐
0 (0%)
3⭐
0 (0%)
4⭐
0 (0%)
5⭐
5 (100%)
Filter:

Saskia Vernooij

Google review · 2 maanden geleden

Weer verrast met een heerlijk fine dining 6-gangen menu van Novaela. Kwaliteit was weer ster niveau. Het vertrouwde team zet een hoog service niveau neer. Absolute aanrader en een van de beste restaurants van Delft!

Iris Ruijgrok

Google review · 11 maanden geleden

We hebben hier echt heerlijk gegeten. De service was ook erg goed. Eline en Daniel zijn beide eventjes aan de tafel geweest voor een klein praatje. De wijnen pasten heel goed bij de gerechten. Er is aan alle kleine details gedacht. Ook zaten we heerlijk onder het open dak. Het briesje wat af en toe langs kwam was erg aangenaam. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

Floris le Conge Kleyn

Google review · 1 jaar geleden

Inmiddels hier al 2x keer gegeten. Chefkok Daniel en zijn brigade tovert met smaken. Let op dat je geen keuze hebt en je mee op reis gaat met de chef. Het is bijzonder hoe je in elke gerecht de verschillende ingrediënten kunt proeven. Eline en haar team verzorgen je kundig. De bijzondere wijnen combineren prachtig. De Madeleines als afsluiting zijn onweerstaanbaar lekker. Absoluut top restaurant waar je kunt onthaasten. Hier wordt duidelijk de tijd genomen om iets bijzonders neer te zetten.

Charlotte Rahardjo

Google review · 1 jaar geleden

In het pand waar voorheen van der Dussen zat, bevindt zich sinds kort Novaela, een aanwinst in fine dining voor Delft en omstreken. Mijn bezoek vond plaats op een doordeweekse dag tijdens de lunch. Omdat we beperkt de tijd hadden, twijfelden we over het aantal gangen dat mogelijk was. Ons werd verzekerd dat zes gangen zouden passen, en dit is het team precies gelukt. Toch moet ik toegeven dat we onszelf tekort hebben gedaan door het zo strak te plannen; het eten verdient het om langzaam en met aandacht van te genieten. Zelf drink ik zelden alcohol en frisdrank wordt niet geschonken. Begrijpelijk dat de chef liever niet heeft dat zijn zorgvuldig samengestelde gerechten uit balans worden gehaald door frisdranken. Hierdoor bleef de keuze voor ons beperkt tot twee soorten sparkling tea, kombucha en gingerbeer. De gingerbeer zou pittig zijn, maar daar merkte ik niet veel van. De sparkling tea was ook niet favoriet, dus de volgende keer houd ik het bij water met bubbels en misschien een wijntje. De amuse van ingelegd eigeel met een bouillon van Iberico ham was verrassend en een feestje om mee te beginnen. Daarna volgde een gerecht met vis, kaneel en asperge met hollandaise saus. De vis was vrij sterk op zichzelf, maar alle smaken bij elkaar klopten. De hamachi met oester en zonnebloempitijs was ook een gedurfde combinatie die goed samen ging. Bij de langoustine met coeur de boeuf zat ook gemarineerde watermeloen die iets te zuur was, wat een beetje afdeed aan de smaak van de langoustine. De vierde gang bestond uit heilbot met krab en een schuim van espresso. Ik kon me niet goed voorstellen hoe dit zou uitpakken, maar de espresso was erg subtiel en het was uiteindelijk een van mijn favoriete gangen. Als laatste hartige gerecht de Kamper lam. Hier werd expres een stuk lamszadel gekozen met een goed stuk vet en een duidelijke lamssmaak, lamsnek en gestoofd vlees. Mijn favoriete onderdeel van dit gerecht was het stoofvlees en de aubergine met ansjovisboter. Verder zat er een quenelle bij van iets wat met een ras-el-hanout-achtig specerij op smaak was gebracht, wat ik niet heel lekker vond. De palate cleanser voor het dessert was lekker verfrissend en een leuke combinatie van smaken om zo het hartige af te sluiten en de overgang naar het zoete te maken. Het dessert met aardbei was een prima afsluiter van een heerlijke lunch. Bij mijn volgende bezoek zorg ik voor genoeg tijd om er nog langer van te kunnen genieten.

Colin

Google review · 1 jaar geleden

Menu vol heerlijke verrassingen. 👍 Geweldig eten, elke gang was top (meestal zit er wel iets tussen dat minder is). 👍 Verrassende combinaties en smaken. 👍 Vervangende gerechten vanwege schaal- en schelpdierenallergie waren echt andere gerechten en minstens net zo smaakvol. 👍Heel vriendelijk personeel dat vooral niet te stijfjes is. 👍 De jonge chef Daniel (hij is pas 32!) komt even aan tafel een praatje maken. Novaela is nu een paar maanden open en dit was oprecht een van de beste restaurants waar ik ooit geweest ben qua eten. In het rijtje net na De Lindenhof en De nieuwe winkel. Misschien in de toekomst een ster?

Novaela Delft

64 reviews