Reviews bij Restaurant Het Kompas & The Scotch Whisky Bar
Beoordelingsverdeling
Nico Timmers
Google review · 2 maanden geledenHet is aardig aan de prijs, maar ik vind het het waard. Het gaat niet om geld maar om wat je krijgt. Heb een paar hele mooie whisky's geproefd en daarna heerlijk gegeten.
Debby Charles
Google review · 2 jaar geledenDe eigenaren zijn vriendelijke mensen en proberen het naar je zin te maken. Wel voel ik me een beetje belazerd wat betreft de prijs. Het drinken is super duur, voor een voorgerecht betaald je €22 en hoofdgerecht €50. Wat je hiervoor krijgt is simpel eten, opgemaakt als in de jaren 80. De portie is veel te groot. De helft en voor de helft van de prijs zou veel redelijker geweest zijn. Jammer. Achteraf hadden we bij het zien van de prijzen moeten vertrekken
Maaike van der Knaap (Maaike van der Knaap)
Google review · 3 jaar geledenEcht heel bijzonder en lekker gegeten… om nooit te vergeten! Willem en Els zijn ontzettend aardige en leuke mensen. Het eten is formidabel en de dranken allemaal even lekker. Hier gaan we zeker nog een keer naartoe!
Joost Helbo
Google review · 4 jaar geledenEcht een leuke ervaring. Als whiskey liefhebber een 'must do' op Texel. 3.000+ soorten whiskey op voorraad en evenzoveel kennis die met liefde wordt overgebracht.
Joost Konings
Google review · 5 jaar geledenGenoten van een stevig dis bij, zoals zij zich noemden, Willem en Els. Ik moest zwarte handschoenen aan, om door de 7 cm dikke menukaart te ploegen. Allerlei vleesvariaties, met de meest vreemde namen, kun je hier bestellen, zoals “Jodenhaas”. Uitmuntende ossenstaartsoep om op te warmen. De ander nam een salade garnalen. Overduidelijk verse vangst. Heerlijk op toast. Bloemen. Die zaten overal op en bij, uit eigen tuin zei gastvrouw en kokkin Els. Hemelse boter (lekker zout). Hoofdgerechten ook een giller: lamspootjes op Texelse wijze. Ik had het schaap met de drie poten (poot 4 niet gehad). Mijn tafelgenoot had ossobuco. En weer kwamen er bloemen bij (uit eigen tuin) tezamen met vijf soorten verse warmte groenten. Om alles goed weg te spoelen bestelden we een keurige fles Vigna Pedale (reserva 2014) voor 6 en een half tientje. Cijfers voor de voeding en spijzen: een dikke 10. Enfin, we kwamen aan de bar te zitten. W en E namen de tijd voor ons. We lieten doorschemeren dat we ook wel - ter afsluiting - een whiskey zouden willen. Pardoes trok de bartender een zeldzame prachtfles uit 1975 tevoorschijn (op internet bleek de dagwaarde van die fles € 900!!). Elk een borreltje voor € 25 per glaasje. Lekker eten is investeren in jezelf. Mag het wat meer kosten - omdat ook zoveel beter is - dan moet u hier wezen. De mensen die er komen snappen dat je geen lekker driegangenmenu kunt verwachten voor € 14,50. Dat hoeft ook niet. Want als je verse bloemen en vijf warme groentes waardeert, dan kom je dineren bij deze locals die - naar eigen zeggen - al bijna 40 jaar succesvol zakendoen met de fijnproevers die op Texel komen. Ik plaats wat foto’s ter completering van mijn smaakbeleving in juli 2020. Amen

Restaurant Het Kompas & The Scotch Whisky Bar
- Herenstraat 7, 1797 AE Den Hoorn Texel, Nederland
- 0222 319 360