Reviews bij Lo Stivale

4.0 · 149 reviews
Review schrijven

Beoordelingsverdeling

1⭐
1 (20%)
2⭐
0 (0%)
3⭐
0 (0%)
4⭐
1 (20%)
5⭐
3 (60%)
Filter:

Eveline

Google review · 1 maand geleden

Heerlijk gegeten en gedronken, echt Italiaanse verfijnde keuken. Goed rekening gehouden met dieet, goed wijn advies, porties royaal en gevarieerd menu. Heerlijk avondje uit

Christa Beijer

Google review · 6 maanden geleden

Wat een ballen tent. Geen sfeer, chagrijnige eigenaresse en het eten was ook niet top. De pasta van 21 euro was zelfs voor iemand met een maagverkleining niet te veel (dan is het geen 21 waard) en de ossenhaas, (geserveerd met een paar kruiden loze aardappeltjes, 1 wortel, 1 plakje courgette en 1 bloemkoolroosje) was 29 euro en amper zo groot als een hockey puck. Wij komen hier nooit weer.

Roel

Google review · 8 maanden geleden

Wat kun je hier geweldig eten. Echt Italiaans, mooie opbouw met verrassende gerechten en met veel zorg bereid. Geef Antonio de vrije hand (menu van de chef + wijnarrangement) en je wordt culinair rijkelijk beloond.

Marjolein

Google review · 9 maanden geleden

Met een groep heerlijk gegeten! De aardige chef-kok kwam diverse keren aan tafel tafel en deed suggesties (buiten de kaart) en gaf toelichting over hetgeen hij had gemaakt. Wij volgden zijn aanbevelingen; absolute aanrader! Er werd heel goed rekening gehouden met allergieën/ voorkeuren. Wij komen zeker terug.

Wragties

Google review · 9 maanden geleden

Afgelopen vrijdagavond met vrienden hier gegeten. Het was rustig vanwege de voetbal, dus hadden we bijna een private dining ervaring. De tafel naast ons werd door een Itailaan bezet. We lieten ons verrassen door Antonio met 5 gangen. Vanaf de eerste hap proef je dat het hier gaat om inhoud; niet uiterlijk of opsmuk. Het voorgerecht was een uitgebreide proeverij met o.a. oesters met kiwi en limoen, een prachtige carpaccio (in 1977 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Antonio!), paté van venkel, friszure salade van witte bonen en een goddelijke zalmtartaartje. Alles netjes, maar eenvoudig gepresenteerd. De toon was gezet. Een kakelverse tarbot werd ter plekke gefileerd voor de volgende gang; perfect gebakken in eerst zonnebloemolie en daarna roomboter. Gepresenteerd met wat citroen, bieslook en beurre noisette. Weer een hoogtepunt - ook voor een niet zo visliefhebbende tafelgenoot. Een tussengerecht tagliatelle met een smaakvolle, huisgemaakte pesto volgde en deze avond kon niet meer stuk. Het hoofdgerecht was medaillons van ossenhaas met een mooie roomsaus met heel groene peperkorrels en prachtige paddenstoelen, die Antonio vooraf met gepaste trots aan tafel liet zien. Het dessert was een eenvoudige vanille panna cotta, net iets te koud geserveerd voor mijn smaak, maar heerlijk. Bij ieder gerecht kwam een mooi passende wijn; de Sangiovese bij de ossenhaas en de Asti bij het dessert waren hoogtepunten. Hier hebben we uitgebreid kunnen genieten om na afloop te kunnen constateren dat deze mooie klassieke Italiaanse keuken helaas snel uitstervende is. De optische kunstwerkjes van de moderne keuken zal je hier niet aantreffen, zeker ook geen pizza of pasta menu. Met zijn inmiddels 75 jaar presenteert Antonio nog altijd vol trots zijn ambachtelijke keuken - al heeft hij desgevraagd opgemerkt dat hij volgend jaar zijn koksmuts definitief ophangt. Wat een voorrecht was het om hier authentiek, klassiek Italiaans door Antonio te worden verwend! De toekenning ‘Ospitalià Italia’ uit Italië (als enige restaurant in het noorden) is volkomen terecht. Grazie mille, Antonio.

Lo Stivale

149 reviews
  • Nieuwe Ebbingestraat 44, 9712 NM Groningen, Nederland
  • 050 312 0764