Reviews bij Restaurant Fris - Haarlem
Beoordelingsverdeling
David
Google review · 3 weken geledenWat een fijne avond! Bediening is vriendelijk en attent, de wijnen vanuit het arrangement zijn goed aansluitend en het diner is geweldig! Een aanrader om een heerlijke verwen avond te hebben
Michael Milo
Google review · 3 maanden geledenheerlijk eten, echt genieten. we namen de negen smaken (men spreekt hier van “smaken” ipv gangen, wat goed past want het zijn kleine verrassingen bol van smaak) en het wijnarrangement halve glazen. 4 van de smaken waren van topkwaliteit, de andere waren iets meer gemiddeld. hetzelfde gold voor de wijnen: een paar schoten in de roos en een paar wat mindere. fijne service, uitstekend tempo qua serveren. we waren net zijn 2 €400 kwijt
Anne van Es
Google review · 5 maanden geledenWe hebben gister avond fantastisch gegeten bij restaurant Fris. Alle smaken klopten en we zijn ontzettend verrast. Ik vond de groentegerechten echt uitblinken. Daarnaast werden we vol warmte en persoonlijke aandacht ontvangen door Julius, Koen en de rest van het team. Overigens verdient Koen wel een plekje in het informatieboekje! Zo jong al zo goed in z'n vak, we waren onder de indruk. De sfeer krijgt 1 ster minder, puur vanwege de vissen op de muur die mij persoonlijk een beetje stoorden.
Nick Neijndorff
Google review · 5 maanden geledenGeweldig lekker gegeten, service was attend en vriendelijk. Drank pairing waren ook leuk en verrassend. Hoogte punten waren de dry-aged rode biet en de hamachi. En voor het brioche brood met de bruine boter alleen al kom ik nog een keer terug.
Marco Flapper
Google review · 7 maanden geledenRestaurant Fris in Haarlem. Wij kwamen hier ter gelegenheid van mijn verjaardag. Enkele jaren geleden al eens een keer gegeten, maar nu met nieuwe eigenaren en bediening weer een mooi moment om te proeven wat hier uit de keuken komt. Bij binnenkomst werden we hartelijk welkom geheten en naar onze tafel verwezen. De uitleg over het menu was wat verwarrend, mijn verjaardagscadeau bestond uit een 8-gangen verassingsmenu, maar omdat we net na kerst kwamen en het restaurant een paar dagen dicht zou gaan, konden we niet alles meer bestellen en werd ons een 5-gangen menu aangeraden. Na overleg met de keuken konden we gelukkig toch kiezen voor een 8-gangen menu. De eerste amuse, een kerstomaatje, gegrild en in een saus van Sake Kasu, het overblijfsel van het proces om Sake te maken. Daarna kregen we een 'taartje' van gebrande broodpudding met gerookte paling. Extra bestelde we oesters, deze kwamen uit Ierland van Oysri. Daarna aten we vervolgens Hamachi, ook wel yellowtail tonijn genoemd. Heerlijk kingcrab met een vinagrette van wasabi met een ring van nori. Salade van tong met een jus van aardpeer en kaviaar. Shortrib met diverse bereidingen van ui. Duif met een jus van gefermenteerde jus van perzik en een terinne van rode biet. Een ring van eendelever met machaijs en Japans babyperzik. Voor het nagerecht konden we kiezen uit een kaasplankje van onze favoriete kaaswinkel L' Amuse, huisgemaakte dame blanche met huisgemaakt vanille-ijs, chocola en truffel of een mascarpone met nori, sinaasappel en meringue. Alle gerechten werden vlot geserveerd en smaakte heerlijk! De wijnen waren ook erg lekker, onder andere dronken we een Chardonnay uit de Bourgogne van Le Renard, een Marsanne Les Vignes d'à Côte van Yves Cuilleron en dronken we Lucky Luciano Shiraz van Kings of Prohibition uit Australië. Dit wijnhuis leerde we al kennen tijdens onze reis in Bali. De Chardonnay is namelijk ook erg lekker. Bij het nagerecht dronken we van dit huis ook de 'port', namelijk de Old Tawny Roy Olmstead. Na nog wat gezellig nagebabbeld te hebben met Simon, de maitre van de avond, vertrokken we voldaan uit dit leuke, moderne restaurant waar heerlijk gekookt wordt met Aziatische, Japanse invloeden op een traditionele Franse manier.

Restaurant Fris - Haarlem
- Twijnderslaan 7, 2012 BG Haarlem, Nederland
- 023 531 0717