Beoordelingsverdeling

1⭐
1 (20%)
2⭐
0 (0%)
3⭐
2 (40%)
4⭐
1 (20%)
5⭐
1 (20%)
Filter:

Stijn Baert

Google review · 1 week geleden

‘Let op de flitspaal!’ was het advies van deejay verhoevenbjorn toen ik d'Entrecôte naderde voor ons smikkelen en smullen. En, effectief, er stonden er ettelijke opgesteld. Klaar om de poen uit je zakken te flashen. En toch: op weg naar het restaurant enkel lachende gezichten in de aanbieding. Dit moet Limburg zijn. De eerste aanblik van het restaurant is goed. Zeer goed. Het betreft een leuke schuur met een min of meer levensgroot rund op het dak. En nog meer houtwerk op schaal 1:1 aan de deur: een lachende ober. Onmiskenbaar een verrukte Limburger. Ook de ontvangst is heerlijk blijmoedig. De gastheer pakt je zo in. ‘U wou een rustige tafel, meneer? Dan geven wij u toch een tafel voor vier, hoewel u, als ik dat juist geteld heb, slechts met twee bent!’ Nochtans: volk genoeg hier, in deze ook binnen erg mooie zaak, voor een doordeweekse maandag. D’Entrecôte biedt een heerlijke formule aan. Namelijk: voorgerecht én dessert zijn altijd inbegrepen. Zij het in hun verkleinwoordige vorm. Dat gaat dan bijvoorbeeld om een kleine kom tomatensoep, één Luikse bal of een dame blanche bestaande uit één grote bol vanille. Enfin, lekker, heel lekker zelfs, niet te veel en pretentieloos. En bovendien: de avond wordt heerlijk uitgerokken. Je verzekert je dus maar best van het betere tafelgezelschap. Als hoofdgerecht valt mijn keuze op de weekspecialiteit. Namelijk een stevig stuk umi-rund. 49 euro voor zo’n topras, met frietjes en sla, en voorgerecht en hoofdgerecht erbij: dat is écht wel waar voor je geld. Zeker als die umi dan ook nog eens weet te bekoren. Met veel métier gebakken. Zinderend! Ook de frietjes en sla zijn zeker niet slecht. Al zou ik persoonlijk nooit een gekookt ei bij de sla doen. En dat alles: prachtig geserveerd, in termen van schaaltjes en pannetjes. En in termen van liefdevolle vriendelijkheid waarmee die op tafel gezet worden. Dit is echt een zaak die je het succes gunt dat ze heeft. In mijn boekje Steak met Stijn lees je naast een uitgebreidere recensie ook het recept van hun toffe stroganoffsaus. Check mijn Instagram voor tientallen andere steak-friet-avonturen.

Sarah Leyten

Google review · 2 weken geleden

D'Entrecote is jarenlang de safe place to go geweest als je zeker wilde zijn van een lekker en kwaliteitsvol stukje vlees. Helaas zijn ze voor mij deze status nu wel kwijt geraakt. De prijzen zijn omhoog gegaan, maar de kwaliteit is er helaas op dan weer op achteruit gegaan is. De Angus Ribeye was zo dun gesneden dat het bijna rosbief was. Ik proef graag mijn vlees en dat gaat helaas verloren met zo'n dunne plakjes. De frieten zijn ook niet meer wat ze ooit geweest zijn. Vroeger leken ze recht van het frituur te komen, tegenwoordig zijn ze veel dunner en ze leken ook niet vers gebakken. De mayonaise heb ik ook niet durven aanraken omdat deze eruit zag alsof hij al 3 dagen uit de frigo stond. Dit is de allereerste keer dat ik hier gegeten heb, dat ik blij was dat het dessert kwam omdat ik nog honger had. Vroeger had ik daar nog amper plek voor. Spijtig mensen. Echt zonde.

Senna Djissenou

Google review · 1 maand geleden

Van favoriet naar fiasco. We kwamen een paar minuten te laat, en dat werd ons meteen duidelijk gemaakt met ijskoude blikken. Binnen was het snikheet — geen airco, geen ventilator, enkel een benauwde hitte waar niemand op zit te wachten tijdens het diner. Het eten? Oké, niet meer dan dat. De “Wagyu steak” van 70 euro werd ons met overdreven flair aangeprezen door de blonde serveerster die duidelijk meer bezig was met haar verkooptechniek dan met oprechte service. Helaas was het stuk vlees allesbehalve Wagyu — eerder een standaard biefstuk in een luxe verpakking. Toen we klaar waren met eten, werden we haast subtiel de deur gewezen: “Er wachten andere klanten.” Alleen… die waren nergens te bekennen. D’entrecôte was jarenlang een vaste waarde voor ons, maar deze ervaring voelde afstandelijk, opgejaagd en ronduit teleurstellend. Met spijt in het hart: dit was onze laatste keer.

Martine Vogt

Google review · 3 maanden geleden

Als je vooraan aan komt, heb je geen idee hoe groot er erachter is! 😅 Zeer fijne locatie, zeer vriendelijke bediening en lekker gegeten in fijne setting! Wij zaten vanachter in de ‘veranda’ maar vonden het wat rumoerig. Binnen was het rustiger. Mijn voorkeur gaat toch nog steeds naar het zusterrestaurant in Borgloon, waar we met de bloesem weer naartoe geweest zijn 😍

Guy Wouters

Google review · 3 maanden geleden

Lekker eten. Bediening goed, door beginnelingen. Een poot van mijn stoel brak af, ik lag op de grond als 75 jarige en geraakte niet recht, een jonge man heeft mij recht geholpen. Geen excuus ontvangen. Kapotte stoel werd snel weg genomen. Zo spijtig want lekker heel lekker en sfeer was heel gezellig.

d’Entrecôte Hasselt - Bogèst Hasselt

752 reviews