Reviews bij Balcón
Beoordelingsverdeling
Joachim Knoops
Google review · 3 maanden geledenLekker gewoon en een toffe gezellige ervaring. Veel variatie en goede bediening. Bloemkoolpapadum verrukkelijk en de jonge asperges ook. Garnaal kroketten, ravioli en Turkse pizza vielen ook erg in de smaak. Echt lekker gegeten en genoten. We namen de chef menu en waren zeker content. Prijs kwaliteit top. Aandachtspuntjes: Persoonlijk liever een iets uitgebreidere drankenkaart met wat cocktails/mocktails. Een fris bordje tussen de gangen kan helpen. Eventueel ook nog een goed stukje lam/ steak met patat als optie. Dan is er zeker iets voor iedereen als je met "moeilijkere" eters op stap bent. Top verrijking wel in Mechelse restaurant scene.
M. H.
Google review · 7 maanden geledenHet eten was super lekker en de smaken zaten super goed! Ook het brood en mijn drankje virgin basil smash waren super lekker! Alleen wel echt aan de prijzige kant. Vooral het pastagerechtje vond ik overprized: 19 euro voor een bordje met 3 pasta’s. 3 pastas kan je ook moeilijk delen. Ik zou voorstellen er minstens 4 te geven en/of ze een beetje groter te maken. Verder vind ik het ook wat jammer dat er weinig veggie opties zijn.
Christa Heledt
Google review · 7 maanden geledenVriendelijke bediening. Grote keuze en gerechtjes die je niet veel op een kaart vindt. Het idee van kleinere gerechten of om te delen is oké. Lekker gegeten, goede smaken. De toast sardines is een aanrader. Het delen van de Turkse pizza was niet zo gemakkelijk om zonder morsen uit te voeren door het papiertje dat op het houten bord lag (of wij zijn onhandig want we verloren zo ook een deel van de groentjes). De muziek vonden we iets te luid (was misschien doordat we op de 1ste verdieping zaten, op dezelfde hoogte als de luidsprekers?).
Wachira Narongsack
Google review · 1 jaar geledenBij Balcón wordt het moderne concept van ‘food sharing’ omarmd, een trend die naar mijn mening universeel zou moeten zijn. Een aangename verrassing was dat er kosteloos een kan water bij de drankjes werd geserveerd – een uitstekend begin. De inrichting was casual. Er werd geprobeerd om een mediterraanse sfeer aan een strand/water na te bootsen met de verschillende meubelstukken. We startten met twee voorgerechten: gemarineerde kippenhapjes (€14) en tempura van bloemkool (€12). De kip was heerlijk mals met lekkere Mediterrane smaken. De bloemkool daarentegen, viel wat tegen, zeker gezien de prijs Vervolgens werden twee hoofdgerechten geserveerd, vergezeld van twee bijgerechten. De Lahmacun (€17), en een geroosterde Romeinse salade (€18), waren beide rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas iets te veel. Hoewel de kaas een welkome toevoeging was aan de salade, had de Lahmacun beter zonder gekund. De Romeinse salade was lekker en de Lahmacun is zeker de moeite waard. De twee bijgerechten, gekruide frietjes (€8) en een Green salade (€6), waren echter overbodig. Wie op zoek is naar een salade, raad ik aan de Romeinse salade te bestellen, dat beter was dan een eenvoudige kom sla met vinaigrette. De frietjes, bereid uit zoete aardappelen – wat vermeld had mogen worden – waren oke. Als afsluiter werd de huis specialiteit van Balcón geserveerd: de Iberico striploin (€32). Was dit het hoogtepunt van het diner? Helaas niet. Het gerecht bestond uit een beetje vlees, bedoeld om te delen, geserveerd met een oke saus. Echter, de bijgevoegde salsa (pesto?) was geen harmonieuze combinatie. Dit alles voor de prijs van €32, wat teleurstellend was. Mijn hoop om verrast te worden door heerlijke en vernieuwende smaken werd niet ingelost. De ambiance in het restaurant had meer weg van een drukke markt, met een constant achtergrondgeruis. Over het algemeen was het eten gemiddeld; sommige gerechten waren lekker, terwijl andere ondermaats waren. Heel laag drempelig was het niet voor mij gezien het prijsniveau van €60-70 per persoon, waren mijn verwachtingen hoger zowel eten als sfeer.
Jimmy Ringoir
Google review · 1 jaar geledenWel hierbij mijn verdict. Wat ik eerst en vooral wil benadrukken is dat alles wat op de tafel kwam, superlekker was, mooi gepresenteerd en op een losse vriendelijke doch correcte manier geserveerd was. Het interieur kan zeker mijn goedkeuring wegdragen alleen al door het gebruik van de kleuren. Alles is hier ook gericht op een beleving, de omgeving, de borden, de sfeer, de muziek. Ook hier is het een “food sharing” concept wat niet echt mjjn ding is (Jimmy doesn’t like sharing food) en misschien ben ik wel met een verkeerde insteek naar hier gekomen, namelijk om een avondmaal te hebben in een reastaurant. Let op we gingen buiten met een vol buikje, maar door de verschillende kleine bordjes krijg je zo een overload van verschillende smaken -die soms niet bij elkaar passen . Nu als je naar hier komt met het idee van samen wat wijn te drinken en wat hapjes op tafel , super. Voor een avondje restaurant heb ik het er wat moeilijk mee We hadden Gebakken bloemkool (bloemkool tempura met parmezaan en een dipsaus van sesam)- wat weer een andere versie is van de gebakken bloemkool- , Marokaanse kip (gelakte stukjes kip met een crumble achtige extra coating met oa. pistache nootjes) en de kroketjes van Spaanse ham -lijkt in eerste instantie op een bitterbal, maar wat een smaak !!!-. Als extra Crazy crispy salad, de Iberico striploin en spiced french fries. En dat is nu zo een voorbeeld , het vlees met de jus en de salsa zijn superlekker, maar daar dan de frietjes bij…. Dat vloekte toch in mijn mondje. En dan zou er een iets neutralere optie moeten zijn. Ga ik terug …. Ja , maar dus met een ander doel Raad ik het aan … zeker en vast

Balcón
- Borzestraat 5, 2800 Mechelen, België
- 015 33 60 33