Reviews bij Restobar Rosie

4.2 · 262 reviews
Review schrijven

Beoordelingsverdeling

1⭐
0 (0%)
2⭐
1 (20%)
3⭐
0 (0%)
4⭐
1 (20%)
5⭐
3 (60%)
Filter:

Louis Verheul

Google review · 2 maanden geleden

Als je een nat persoon bent, blijf dan maar thuis! Geweldige zaak dit. De chef straalt rust en professionaliteit uit terwijl er heerlijke gerechten de keuken uit komen. De service danst rustig door de tafels heen en geeft je een welkom gevoel. Authentiek en toch een beetje spannend. Goede toevoeging aan Utrecht! Zowel half als vol pension!!

Romy VDD

Google review · 2 maanden geleden

Hele leuke avond gehad bij Rosie en boven verwachting goed gegeten en gedronken! Alleen jammer dat ik expliciet heb aangegeven dat ik niet meer dan 8 euro per glas wilde uitgeven en dat het personeel dit totaal vergeten leek te zijn en we uiteindelijk steeds glazen hebben gekregen van rond de 11 euro. Ik las al eerder in de reviews dat er op de wijnkaart niet vermeld staat hoeveel de wijn per glas kost dus daarom had ik expliciet mijn budget vermeld. Maar toen ik dit aankaartte kwam de eigenaar ons tegemoet dus dat was een fijne, klantvriendelijke reactie. Als voorgerechtjes hadden we de artisjok violetta en arancini. Allebei echt verrukkelijk! Daarna hadden wij de andijvie genomen omdat we er veel goede dingen over hadden gehoord en die vonden we ook heerlijk! Enige verbeterpuntje is wat mij betreft wat extra gekarakteriseerde pecan noten :) ook hebben we twee asperge gerechten genomen. De asperge met groene tomaat was lekker en niets op aan te merken alleen niet heel bijzonder. De witte asperges met krieltjes vond ik heerlijk en wél bijzonder. Alleen waren helaas de aardappeltjes in veel te veel zout gekookt (en ik hou over het algemeen wel van wat zouter eten). Tot slot hebben wij het vanille dessert genomen en dit was lekker maar niet echt verassend. Ik zou de volgende keer zelf geen dessert nemen maar een extra hartig gerechtje. Al met al vind ik het een leuk, schattig tentje met goed eten, wijn en aardige bediening. Alleen is het personeel erg snel weer weg en nemen ze niet echt de tijd voor je dat vond ik wel jammer. Maar wel leuke, vriendelijke mensen!

Patrick SND

Google review · 3 maanden geleden

Smaakvolle gerechten, niet alledaagse menukaart, erg leuk. Wijnkaart enorm uitgebreid, zo uitgebreid dat het bijna moeilijk wordt om een keuze te maken. Het tijdslot van 2 uur vind ik krap, maar dat tijdslot weet je vooraf. Bediening is heel direct en vrij zakelijk.

Bram Kappenburg

Google review · 11 maanden geleden

Rosie is een supergave plek niet al te ver lopen uit het drukke utrecht. Ze hebben een wijnkaart waar je U tegen zegt (de meeste wijnen kan je ook per glas bestellen). Daarnaast zijn de gerechten die ze serveren heerlijk. Ongebruikelijke combinaties die allemaal op hun eigen manier perfect werken. Ook was het personeel vriendelijk en erg behulpzaam rondom het kiezen van de wijnen. We hebben met z’n tweeën een top avond gehad. Wij hebben de sashimi, andijvie van de plancha (aanrader!), buikspek, kalfsragout, groene curry en hazelnoot ijs gehad. Daarnaast hebben we per gerecht een verschillende wijn per glas geproefd. We waren hiervoor bij elkaar €160 kwijt. Enorme aanrader om heen te gaan! Wanneer je in de buurt bent zeker doen 👌🏻

Lan Vu

Google review · 1 jaar geleden

Had goede verhalen over Rosie gehoord, maar dat was niet mijn ervaring en vind het ook niet echt een aanrader. Rosie is een kleine zaak. Er zijn maar een paar zittafels. We hadden een plek aan de bar, naast de keuken, waar je zo'n beetje tegen elkaar aan zit. De eigenaaren staan achter de bar en in de keuken. En beiden leken er niet zo'n zin in te hebben. Het voelde in ieder geval niet warm en gastvrij. De bediening loopt ook niet rond alsof ze daar willen zijn. Er lijkt bijna geen lach vanaf te kunnen. We begonnen met een half broodje met pompoencreme en boter. De creme was heel lekker, zeker in combi met de boter. Als voorgerecht hadden we de andijvie a la plancha en de french dip. De andijvie zag er goed uit, maar elke hap bevatte zand. De french dip is gewoon een hotdog broodje met dun gesneden entrecote (zoals een broodje rosbief) en kwam met een jus en 3 plakjes augurk. Deze was ok, niet boeiend en als ik had geweten dat het een broodje koud vlees was, had ik er niet voor gekozen. Daarna kwam de king boleet met truffel en de kalfsragout met zwezerik. De kingboleet heb ik niet van gegeten, maar zag er ok uit. De ragout was prima, de zwezerik ook, maar had niks bijzonders. Voor dessert kozen we de citroen merenguetaart en de 'colonel'. De taart was lekker, maar veel te zoet. De colonel is een sinaasappelsorbet met gin en triple sec en het is precies dat. Er werd een glas met een bol citroensorbet geserveerd. Daaroverheen ging een scheut gin en een scheut triple sec. Ik had er misschien iets anders van verwacht. De wijnen worden per glas ingeschoken (of per fles) en daarbij maakt het niet uit welke je kiest. En je wordt goed geholpen bij de keuze van je wijn. Samengevat vond ik het een teleurstellende avond. Misschien hadden ze een slechte dag, maar hier zou ik niet zo snel meer terugkomen.

Restobar Rosie

262 reviews