Reviews bij Gastrobar de Wereld

4.2 · 68 reviews
Review schrijven

Beoordelingsverdeling

1⭐
0 (0%)
2⭐
1 (20%)
3⭐
0 (0%)
4⭐
1 (20%)
5⭐
3 (60%)
Filter:

Jelle VDK

Google review · 1 maand geleden

We genoten van een heerlijke wijnproeverij in een sfeervolle ambiance waar verleden en heden op smaakvolle wijze samenkomen. Authentieke elementen zoals houten lambriseringen en glas-in-loodramen geven het interieur karakter, terwijl de frisse, moderne inrichting zorgt voor een eigentijdse uitstraling. Alles klopt hier: van de perfect gegaarde koolvis met een subliem bijpassende wijn tot de goudgele, dikke frieten en de onweerstaanbare appeltaart. Het personeel is warm en gastvrij, en eigenaar Hans weet je meteen op je gemak te stellen. We komen dan ook graag nog eens terug naar dit charmante, knusse plekje — waar je je thuis waant, maar tegelijk de wereld proeft. Want in Hotel de Wereld smaakt het kleine groots.

Hendrik-Jan van der Waal (ChezHJ)

Google review · 1 maand geleden

relax op het grote terras geluncht na een stukje van de wijn wandeling. Lekkere ceaser salade en een bijzondere bun met licht pittige rendang. Vlotte service maar voldoende ruimte om even rustig naar de kaart te kijken.

Marjan G

Google review · 4 maanden geleden

Wat een feestelijke afsluiting moest worden van een mooie dag waarop we met ons gezin ons 25-jarige huwelijk vierden, mondde uit in een flinke teleurstelling. In het kort: er was geen ontvangst, de porties waren piepklein en - dit stoorde ons nog het meest - we moesten extreem lang wachten. Dit hadden we niet verwacht voor deze prijsklasse. Het begon al bij binnenkomst: Er was niemand om ons te ontvangen en ons naar onze gereserveerde tafel te brengen. Toen bij navraag in de keuken iemand onze tafel had aangewezen, werd ons vervolgens wel gevraagd wat we wilden drinken, maar we kregen geen menukaart. Daar moesten we om vragen. We bestelden à la carte van de lijst van "tussengerechten": 1 per persoon als 1ste ronde, en twee per persoon als 2e ronde, met daarnaast als bijgerecht oerfriet en salade. Het was niet druk (naast ons waren nog 2 andere tafeltjes bezet), maar toch moesten we ruim een uur wachten op onze 1ste ronde. De gerechtjes waren smakelijk, maar piepklein. De smeuige zoete aardappel bleek een rondje van 4cm doorsnede, de biet (het was meer een bietenwafeltje) was ook maar een heel klein hapje. Eerder het formaat van een amuse, niet een "tussengerecht" zoals ze werden aangeprijsd. Alle gerechtjes van deze ronde waren koud. Waarom we hier nou ruim een uur op moesten wachten, is ons totaal niet duidelijk. En toen was het wachten op de 2e ronde: ruim drie kwartier! Inmiddels was het wel wat drukker geworden en we merkten dat er weinig aandacht was voor onze tafel. Tussendoor zelf maar eens gevraagd of we nog iets te drinken konden krijgen, want dat werd niet door het personeel in de gaten gehouden. En ook daarop was het ruim een half uur wachten. Ook de gerechtjes van de 2e ronde waren klein: de "aardappeltaart" had het formaat van een kroket, de "bloemkool curry" was een plat schijfje fijngemalen bloemkool van 8 cm met een sausje ernaast. Wel smakelijk, maar bij een bloemkool curry hadden wij toch meer een schaaltje met stukje bloemkool in een curry verwacht. Het personeel geeft aan dat 3 van hun "tussengerechten" overeenkomen met een hoofdgerecht, maar ons inziens klopt dit niet. En daarmee is 15,50euro per gerecht ons inziens echt te duur: voor 46,50euro heb je gewoon nog steeds honger. Hoewel we hadden willen afsluiten met een desert, durfden we dit niet meer aan. Wéér een uur wachten op een piepklein hapje? Nee, dan maken we zelf wel wat lekkers thuis.

Ronald

Google review · 6 maanden geleden

Restaurant in een belangrijk historisch hotel met een matige service. Restaurant met serre en buitenterras. Ongastvrij onthaal van bediening en trage service. Restaurant profiteert duidelijk van de unieke locatie (overgave van de nazi's tweede wereldoorlog is hier getekend. Restaurant is ruim. Eten was prima en de prijzen zijn voor Nederland redelijk.

A Baas

Google review · 2 jaar geleden

We hebben genoten van het 6 gangen diner op kerstavond. Geweldig hoe de chef plaatselijke ingrediënten combineerd tot een waar kunstwerk op je bord. Dit was meer dan pure verwennerij!!! Ook een dikke pluim voor de bediening. Zo vriendelijk , gastvrij en kundig. Het was een voorrecht om kerstavond op deze bijzondere plaats te mogen beleven.

Gastrobar de Wereld

68 reviews